Tervetuloa AjoWEPPIIN

Autokoulu AjoMesta Nuutisen kehittämä uusi digitaalinen opetussovellus ajokortin suorittamiseen

Ajokortin suorittaminen muuttui hurjasti vuonna 2018 heinäkuussa, jolloin ensimmäinen idea autokoulun omasta digitaalisesti opetussovelluksesta sai alkunsa. AjoWEPIN suunnittelu aloitettiin 2018 syyskuussa. Ennen uutta ajokorttilakia, jokainen oppilas ajoi minimissään 18 ajotuntia ja 19 teoriatuntia. Nykyisin tuo määrä on vähennetty minimissään 7 tuntiin autolla ja 7 tuntiin simulaattorilla. Keskiverrollisesti ajotuntien tarve on noin 15 tuntia oikealla autolla. Tein tutkimusta ja haastattelin oppilaitamme ja kysyin minkätakia he olivat valinneet ks. ajo-opetuspakettinsa ilmoittautuessaan autokouluun. Moni oppilas ei oikein osannut vastata kysymykseeni mitenkään ja sanoivat vain tuijottaneensa hintaa. Tämä on tietenkin ymmärrettävää, kun ei tiedä mitä edes koko ajokortin suorittaminen pitää sisällään, tästä alkoi ensimmäinen idea lähteä kehittämään ja helpottamaan ajokortin suorittamista.

Opetuslupaopettajan opettamista on helpotettu ja asioita on tehty mahdollisimman paljon valmiiksi opettajalle

Nykyisin ajokortti ajetaan yhä useammin opetusluvalla. Opetusluvalla opettamista helpotettiin ottamalla opettajan pakollinen teoriakoe pois, sekä nykyisin opettajan ei tarvitse katsastaa autoaan jarrupolkimen asennuksen jälkeen. Tämä on lisännyt räjähdysmäisesti ajokortin suorittamista opetusluvalla. Kun kehitimme uutta opetussovellusta autokoulullemme, älysimme, että tässähän on ideaa ja tarvetta myös opetuslupapuolelle. Tulevaisuudessa ajokortti suoritetaan yhä enemmän yhdistelemällä opetuslupaopetusta ja autokouluopetusta. Uusi sovelluksemme AjoWEPPI yhdistää ja helpottaa työskentelyä ja oppimisen seuraamista autokoulun ja kotiopetuksen välillä. AjoWEPPI sisältää myös kauppaosion, josta opetuslupaopettaja pystyy tarvittaessa ostamaan haluamansa osa-alueet autokoulun kautta.

AjoWEPIN suurin hyöty opetuslupaopettajalle on 6 liikenneopettajan ja yli 100-vuoden työkokemuksen voimin suunniteltu runko kaikista opeteltavista asioista helpoimmasta vaikeimpaan, jotka oppilaan on harjoiteltava ja osattava ennen ajokokeeseen menoa. AjoWEPIN avulla saat kaikki nämä asiat omaan opetukseesi ja osaat edetä opetuksessa oikeassa järjestyksessä oman oppilaasi kanssa. Tärkeimpinä asioina varsinkin opetuksen alussa on, ettei oppilaan kanssa edetä liian nopeasti. Tämä vaikeuttaa oppimisen edistymistä ja tekee turhaa painetta oppilaalle. Haastavimmista opeteltavista asioista löytyy myös tarkemmat selitykset ja ohjeet, miten asiat opetellaan ja mitä opeteltavilta asioilta vaaditaan, joten varmistat että ajokokeeseen mennessä oppilas osaa juuri oikeat tiedot ja taidot.

Liikenneopettajalle nämä asiat ovat jokapäiväisiä, eikä hänen tarvitse miettiä opetuksen rytmittämistä niin paljon, kuin opetuslupaopettajan. Moni uusi kotiopettaja ei ole aikaisemmin edes opettanut ketään ajamaan, joten ei hän oikeastaan voikkaan tietää mitä ja miten hänen edes pitäisi opettaa. AjoWEPIN avulla varmistat, että jokainen opetettava asia tulee käydyksi ja vielä oikeassa järjestyksessä. Jokainen ajotunti alkaa tietyllä tavoitteella, ja oppiminen tapahtuu kokoajan optimaalisesti ja rauhallisesti oppilaalle. Oppilas pystyy myös itse seuraamaan omaa oppimistaan ja hän pysyy kokoajan kärryillä mitä hän on tehnyt, mitä oppinut ja mitä asioita on vielä edessä. AjoWEPPI sisältää lukuisia eri työkaluja helpottamaan ja nopeuttamaan opettajan työtä oman oppilaansa kanssa, esimerkiksi palautteen antamisessa.

AjoWEPPI huolehtii kaikista käytännön asioista puolestasi

AjoWEPPIIN on rakennettu automaattinen muistutusjärjestelmä, joka huolehtii aina seuraavasta tekemättömästä asiasta. Olen kuullut monet tarinat, että ajokokeeseen on menty esim. ilman riskikoulutusta, jolloin ajokokeeseen meno on tietenkin turhaa. Nyt löydät kaikki nämä tärkeät käytännön asiat yhdestä paikasta, eikä sinun tarvitse selata enää koko internettiä läpi pähkäillessäsi mitä tehdä seuraavaksi ja onhan kaikki asiat varmasta kunnossa. AjoWEPIN avulla pystyt myös kysymään liikenteestä ja ajokortin suorittamisesta tiket-järjestelmän ja chatin avulla, joten olet hyvissä käsissä aina kortin suorittamisen aloittamisesta, ajokokeeseen menoon saakka. Kehitämme ajoWEPPIÄ jatkuvasti ja saat kokoajan käyttöösi uusimmat päivitykset ja lisätoiminnot ajokortin suorittamiseen. Tämä on vasta versio ajoWEPPI 1.0, joten paljon on vielä tulossa!

TERVETULOA SUORITTAMAAN AJOKORTTI AJOWEPIN AVULLA!

  • Henri Nuutinen, autokouluyrittäjä – AjoWEPPI kehittäjä

Aloita ajoWEPPI sovelluksen käyttö jo tänään

Kun kokeilet ajoWEPPIÄ, et halua palata takaisin entiseen

Aloita ilmaiseksi