Yleisimpiä kysymyksiä opetusluvasta

8 yleisintä kysymystä ajokortin suorittamisesta opetusluvalla

Nimeni on Henri Nuutinen ja toimin autokouluyrittäjä ja olen AjoWEPPI opetussovelluksen kehittäjä. Opetuslupaopetus on kasvattanut suosiotaan ja minulta kysytäänkin paljon kysymyksiä opetusluvalla ajokortin suorittamisesta. Kirjoitin yleisimpiä kysymyksiä ylös ja kirjoitin niihin lyhyet ja yksinkertaiset vastaukset tähän artikkeliin.

1. Opetuslupa? Kuka saa opettaa

Opetusluvan hakijan täytyy olla 25 vuotias, sekä hakijalla on suoritettavan ajokortin luokkaa vastaava ajokortti, joka on ollut voimassa vähintään 5 vuotta. Hakija ei saa olla ajokiellossa ja hakijaa on pidettävä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan opetustehtävään sopivana.

2. Kuinka kauan opetuslupa on voimassa?

Opetuslupa on voimassa kerrallaan 3 vuotta ja voit opettaa 3 eri oppilasta. Jos oppilas on opettajan kanssa samasta perheestä, opetettavien määrää ei ole rajoitettu.

3. Kuinka paljon opetuslupa maksaa

Pelkkä opetuslupa maksaa 30 € ja hakemus jätetään ajovarman toimipisteeseen. Jos opetusluvalla opettamisen kokonaisuuskustannuksia laskee, ne on kaikkine maksuineen pyöreästi noin 500 €.

4. Kuinka saada opetuslupa

Opetuslupa haetaan ajovarmalta. Olen kirjoittanut kattavan artikkelin opetusluvan ja ajokortin suorittamisesta opetusluvalla. Pääset tutustumaan artikkeliin tästä!

5. Mitä mukaan teoriakokeeseen opetuslupa

Teoriakokeeseen tarvitset kuvallisen henkkarin, tutkintotodistuksen ja todistuksen EAS-koulutuksesta.

6. Milloin opetusluvalla saa aloittaa opetuksen?

Pääset aloittamaan ajo-opetuksen heti, kun trafi on lähettänyt opetusluvan ja tarvittava eas-koulutus on suoritettu. Opetusautoa ei nykyisin tarvitse enää muutoskatsastaa, mutta varmista opetuspolkimien turvallinen asennus ja kiinnitys.

7. Missä opetusluvalla saa ajaa

Opetusluvalla voit ajaa ja opettaa Manner-Suomessa. Opetusluvalla saat opettaa oppilastasi ajamaan liikenteessä kaikilla yleisillä teillä. Opetusta ei ole rajattu tiettyyn kaupunkiin tai alueeseen.

8. Mitä pakollisia varusteita opettamiseen tarvitaan?

Nykyisin opetuslupaopettajan ei enää tarvitse suorittaa pakollista teoriakoetta, eikä opetusajoneuvoa tarvitse muutoskatsastaa. Varusteluvaatimus tietenkin säilyi samana, eikä se missään nimessä tarkoita että opettajan kannattaisi tinkiä tietyissä varusteissa.

Opetusajoneuvoon on asennettava lisäjarrupoljin opettajalle, sekä lisäpeili auton oikean sivupeilin yhteyteen. Lisäksi tarvitaan valkoinen tasasivuinen kolmio, joka sijoitetaan auton ulkopuolelle auton taakse. Kolmion tarkka sivun pituuden mitta tulee olla 16 – 25 cm.

Opettajalle suosittelen myös ehdottomasti imukupilla tuulilasiin kiinnitettävää omaa taustapeiliä, sekä laajakulmapeiliä, josta on helppo seurata oppilaan katseenkäyttöä.

Aloita ajoWEPPI sovelluksen käyttö jo tänään

Kun kokeilet ajoWEPPIÄ, et halua palata takaisin entiseen

Aloita ilmaiseksi
|2020-02-02T10:48:14+02:0031 joulukuun, 2019|Yleinen|0 Kommenttia